MENU

Come Clean For Kelantan
KOTA BHARU 12 Nov. - Program 'Come Clean For Kelantan' sempena sambutan ulang tahun keputeraan Sultan Muhammad V yang ke-48 hari ini berjaya menarik kehadiran 4,035 peserta untuk menyertai aktiviti gotong-royong di sekitar bandar ini.

Program anjuran Pertubuhan Kerabat D'Raja Kelantan Al-Muhammadi dan Majlis Perbandaran Kota Bharu - Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) itu diserikan dengan kehadiran Pemangku Raja Kelantan, Dr Tengku Muhammad Fa-iz Petra.

Baginda turut berkenan mencemar duli menyertai aktiviti gotong royong bersama rakyat.

Menurut Yang Di Pertua Pertubuhan Kerabat D'Raja Kelantan Al-Muhammadi, Tengku Laksamana Kelantan, Tengku Abdul Halim Sultan Ibrahim, program tersebut bertujuan memupuk kecintaan kepada keindahan dan kebersihan di kalangan penduduk negeri ini..

“Kesedaran untuk menjaga kebersihan di negeri ini harus menjadi amalan rakyat sepanjang masa dan perlu mencontohi Pemangku Raja Kelantan yang sanggup turun bergotong-royong bersama.

“Tuanku sangat mengambil berat isu kebersihan sebagaimana baginda pernah bangkitkan tentang keadaan tandas-tandas masjid tidak lama dahulu," katanya semasa berucap dalam program tersebut di sini hari ini.

Yang turut hadir, Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob; Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Perumahan, Belia dan Sukan negeri, Datuk Abdul Fattah Mahmood dan Yang Dipertua MPKB-BRI, Datuk Zamri Ismail.

Para peserta terdiri kakitangan awam, swasta dan pelajar telah dibahagikan kepada tujuh 'check point' iaitu Dataran Bandar Raya, Medan Ilmu, Stesen Bas Bandar Kota Bharu, Pasar Siti Khadijah, Bazar Tok Guru, Jalan Sultanah Zainab dan Jalan Doktor. - 

Come Clean For Kelantan

Come Clean For Kelantan

Come Clean For Kelantan